Nádraží Rosice - modulovka H0

V roce 2021 bylo rozhodnuto o stavbě modulového nádraží dle vzoru stanice Rosice s místní úpravou na již zaniklé trati Hrochův Týnec - Chrast u Chrudimě. 

Období / rok ztvárnění jsme se rozhodli vytvořit až několik let po zrušení trati. Roční období je pozdní léto. Naše modelové nádraží je němým svědkem jak mohlo nádraží Rosice u Chrasti vypadat od 90. let do dneška.  Nádraží je rozděleno do 3 modulů o celkové délce po spojení 296 cm a šířce 50/60 cm.

Dominantou nádraží je autentický stav nádražní budovy z přelomu 70. a 80.tých let, taktéž skladiště s nakládací rampou a parní vodárnou.

Celé modelové nádraží je uzpůsobeno k napojení modulové železnice pomocí normovaných čel dle FREMO a je bez problému transportovatelné. Ovládání trakce je uzpůsobené pro digitální ovládání jízdy vlakových souprav. Řízení výměn vlakové stanice je z ovládacího pultu s vlastním AC 230V zdrojem 5V DC formou vlakových cest. Použité kolejivo je PECO Code 100 a štíhlé výměny PECO. Umístění staveb a průjezdného profilu dle FREMO.



Nádraží bylo dokončeno v květnu 2022.

Účasti nádraží na výstavách a modulových setkání:
  • Pečky 2022
  • Hořice 2023

Foto z akcí: