721. MTB - zvuk Artol - reproduktor z Aliexpressu

I do našeho vozového parku jsme zařadili jeden motorový model od firmy MTB model - tímto modelem je asi nejpovedenější model z celé produkce firmy a to 721.156-8. 
Model po nákupu měl bohužel tři mouchy: 
První mouchou je motor horší konstrukce, ale po jeho dosloužení se nechá nahradit motorem 5-ti pólovým s uhlíky. Zatím slouží originál a po jeho odchodu tuto remotorizaci provedeme.
721. foto s původním zábradlím
Druhá moucha je ve vzhledu a to zábradlí ochozu, které vlivem použití špatného plastu je poloprůhledné. Jde lehce sundat a tak nebyl problém zábradlí nastříkat bílou barvou. Třetí moucha je ve zvuku. MTB do modelu montuje kruhové reproduktory o výkonu 1,5W a po připojení dekoderu Zimo MX645P22 se bohužel linuly zvuky podobné tekoucímu vodovodu. Reproduktor jde lehce odpájet ze základní desky modelu. Dále ve spodní části rámu/nádrže jsme vybrousili minibruskou dorazy pro kruhový reproduktor, tak aby se sem vešel reproduktor Zimo 10x15. 
Ozvučnice Roco
Tyto reproduktory se však nechají sehnat na Aliexpressu za mnohonásobně nižší cenu, jelikož se jedná o reproduktory používané do mobilních telefonů a tak není potřeba za ně platit více na českém trhu. Ozvučnice jde vyrobit z jakéhokoliv plastu, tak aby objemový prostor ozvučnice byl cca 9 x 14 x 3 až 5 mm. Takto upravený model má mnohem lepší zvukové vlastnosti jak originální osazení. Já mám použitou ozvučnici z modelu Roco - 10 x 15, která se přesně vejde pod spodní víčko původního reproduktoru.
Zvukový projekt je použit Artol - je to proto, že všechny modely máme ozvučeny zvuky Jacek a tak jsem chtěl vyzkoušet i jiného výrobce zvuků. Dneska Vím, že Artol není špatný zvuk pro model za super cenu, ale pokud chcete kvalitu, vyplatí se připlatit za JBR Jacek.
Výsledek si můžete poslechnout zde: