Airbrush - kompresor z ledničky 2

Již v předchozím článku jsem popisoval domácí výrobu airbrush kompresoru. Tento stroj své výroby jsem ještě trochu vylepšil. Předchozí článek je zde: 

Vylepšení kompresoru jsem vzal trochu od podlahy, jelikož se mi podařilo získat vzdušník, který se údajně používá jako vyrovnávací na návěsech. Dále jsem z číny koupil tlakový spínač s odfukem a tak již nebyl problém se do toho dát.

Vzdušník z hasičáku letěl do šrotu. Vodovodní šroubení do šuplíku a pro armatury jsem si zajel do jedné firmy ve Slatiňanech, kde mi i poradili jakou přechodku a co koupit. Aktuálně je kompresor o dost menší (užší). 

Funkce: při zapnutí natlakuje na 8,2 bar a vypne. Při ztratě tlaku na 4 bary se opět sepne a dotlakuje. Po dotlakování se pomocí odfuku a zpětného ventilu vypustí tlak z plnící hadice za kompresorem, což při dalším sepnutí se kompresor rozbíhá od nulového tlaku. Tedy se sepne vždy. Tlakový spínač je nastavitelný cca do 10 bar. Jelikož atest na vzdušníku uvádí 9 bar, aktuální nastavení z výroby na tlak 8,2 bar mi dostačuje. 

Výhody oproti minulé verzi:
Rychlejší tlakování vzhledem ke změnšení vzdušníku. Prace ve vyšším tlaku vzdušníku, tedy se mi nevypotřebovává tolik vzduch a vydržím déle stříkat v kuse, což je teď již tak dlouho, že stejně dřív nebo později udělám pauzu ve stříkání vlivem třeba dojití barvy. Jednodušší zapojení. Možnost jednoduchého odkalení vzdušníku. Menší provedení.

Nevýhody: vyšší náklady.

130,- tlakový spínač na Ali
250,- fitinky, hadička a zpětný ventil

Pro porovnání: (původní verze vlevo a nová verze vpravo)

Další foto: